PŁYN ŚRODEK DO DEZYNFEKCJI POWIERZCHNI I RĄK 5L
towar niedostępny
Opis

ROZTWÓR DO HIGIENICZNEJ DEZYNFEKCJI RĄK I POWIERZCHNI
Roztwór roboczy 5g / 1L
Środek dezynfekcyjny PRONTECH posiada właściwości bakteriobójcze i grzybobójcze oraz sporobójcze.
Może być stosowany do dezynfekcji wszystkich wodnoodpornych powierzchni oraz do higienicznej dezynfekcji rąk.
Dane szczegółowe:
- Nr pozwolenia na obrót produktem biobójczym: 3944/10 z dnia 19.01.2010
- Przeznaczenie produktu: środek dezynfekcyjny, posiada właściwości bakteriobójcze, grzybobójcze i wirusobójcze
- Postać produktu: roztwór wodny 5g/1L
- Substancje czynne: Alkil (C12-18) chlorku dimetylobenzyloamonu (ADBAC (C12-18)) [zaw. 400 g/kg]<1%
Przeznaczenie I - do stosowania w miejscach prywatnych i publicznych
Środek dezynfekcyjny PRONTECH posiada właściwości bakteriobójcze i grzybobójcze oraz sporobójcze. Może być stosowany do dezynfekcji wszystkich wodoodpornych powierzchni i wyposażenia w hotelach, kinach, dworcach, restauracjach oraz innych placówkach użyteczności publicznej (z wyłączeniem jednostek służby zdrowia)
Sposób użycia:
- Przed procesem dezynfekcji powierzchnię należy umyć i dokładnie spłukać czystą wodą.
- Nanieść roztwór na powierzchnię z użyciem czystej szmatki, gąbki, mopa albo poprzez natrysk. Mniejsze przedmioty można zanurzyć w roztworze.
- Pozostawić do przereagowania na podany czas, a następnie spłukać czystą wodą i pozostawić do wyschnięcia. Do dezynfekcji powierzchni i wyposażenia należy: dla działania bakteriobójczego czas kontaktu 5 minut; przeciwko grzybom drożdżopodobnym czas kontaktu 15 minut,
- Powierzchnie stykające się bezpośrednio z żywnością i środkami żywienia zwierząt spłukiwać woda zdatna do picia.
Przeznaczenie II - do higienicznej dezynfekcji rąk
Sposób użycia:
- Zanurzyć dłonie w roztworze. Płyn wcierać w skórę przez 30 sekund.
- Osuszyć.
Przeznaczenie III - do stosowania w przemysłach spożywczym i przetwórstwa środków żywienia zwierząt
Środek dezynfekcyjny PRONTECH posiada właściwości bakteriobójcze i grzybobójcze, wirusobójcze (bakteriofagi) oraz sporobójcze. Produkt jest przeznaczony do dezynfekcji urządzeń i powierzchni zewnętrznych oraz wewnętrznych w zakładach przemysłu spożywczego, napojów, browarniczego, mleczarskiego i mięsnego związanych z produkcją, transportem, przechowywaniem żywności i pasz. Przeznaczony jest do dezynfekcji urządzeń i powierzchni zarówno mających jak i nie mających bezpośredniego kontaktu z żywnością i środkami żywienia zwierząt.
Sposób użycia:
- Przed procesem dezynfekcji powierzchnię należy umyć i dokładnie spłukać czystą wodą
- Przygotować roztwór roboczy o stężeniu odpowiednim do oczekiwanego rodzaju działania. Należy stosować zalecane poniżej stężenia i czasy kontaktu z dezynfekowaną powierzchnią: przeciwko bakteriom, pozostawić wilgotną powierzchnię przez 5 minut; przeciwko grzybom drożdżopodobnym (typu Candida albicans) pozostawić wilgotną powierzchnię przez 15 minut; 10g/l przeciwko wirusom (bakteriofagi), pozostawić wilgotną powierzchnię przez 15 minut,
- Zdezynfekowane powierzchnie dokładnie spłukać woda zdatna do picia.